poniedziałek, 10 grudnia 2012

GRZANKI ZIOŁOWE


Składniki:

* kromki chleba (im bardziej czerstwe tym lepsze)
* olej
* przyprawy: bazylia, oregano, czosnek w proszku, cebula w proszku (ewentualnie)

Przygotowanie:


1) Kromki chleba pokroić  w drobną kosteczkę.

2) Wrzucić je do miski. Chlebowe kosteczki skropić olejem i posypać przyprawami. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać całość.

3) Rozgrzać patelnię, ale bez tłuszczu. Na 'suchą' patelnię wrzucić zawartość miski (być może trzeba to robić na raty) i, co i raz, mieszać. Gdy się skurczą i 'podpieką', to znaczy, że są gotowe.

Można je, podobno, nawet przez jakiś czas przechowywać, w szczelnych pojemnikach, ale przyznam szczerze, że tego nie praktykowałam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz