piątek, 1 marca 2013

KROKIETY (KOTLETY) Z JAJEK, FASOLI I GRZYBÓW (PIECZAREK)

KROKIETY (KOTLETY) 

Z JAJEK, FASOLI I GRZYBÓW (PIECZAREK)






Składniki:


* 6 jajek ugotowanych na twardo
* 2 jajka surowe
* średniej wielkości 1 cebula
* 1,5 szkl. mąki pszennej
* ok. 30 dag ugotowanych pieczarek lub grzybów leśnych
* ok. 30 dag ugotowanej fasolki szparagowej
* 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki i/lub kopru
* sól, pieprz
* bułka tarta
* olej


Przygotowanie:

1) Cebulę obrać, drobniutko pokroić/posiekać i podsmażyć na oleju, aż będzie szklista. Ugotowane jajka, pieczarki i fasolkę mielimy. Mieszamy z resztą składników. Doprawiamy dość mocno i mieszamy, do uzyskania jednolitej masy.

2) Formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju, na złoty kolor, z obu stron.

:)


2 komentarze:

  1. Świetny pomysł na bezmięsne danie.
    mniam
    czarnawrona12.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń