poniedziałek, 21 stycznia 2013

PASTA JAJECZNA


Składniki:

* kilka jajek, ugotowanych na twardo (np. 5)
* 1 cebula
* majonez
* masło/margaryna (lepiej masło)
* gęsta śmietana
* szczypior/szczypiorek (ewentualnie koperek/natka pietruszki, jeśli ktoś lubi)
* sól
* pieprz mielony

Przygotowanie:

1) Jajka obrać i rozdrobnić (zetrzeć na tarce/rozdrobnić widelcem/przecisnąć przez praskę).

2) Cebulkę pokroić drobniutko oraz szczypiorek (lub inną zieleninę).

3) Masła/majonezu/śmietany dajemy np. po łyżce, a jeśli to jest za mało, to więcej. Ogólnie wg uznania. Śmietana nie jest konieczna, ale majonez i masło tak.

4) Wszystko wymieszać dokładnie i przyprawić.

1 komentarz: