Składniki:
* kilka jajek, ugotowanych na twardo (np. 5)
* 1 cebula
* majonez
* masło/margaryna (lepiej masło)
* gęsta śmietana
* szczypior/szczypiorek (ewentualnie koperek/natka pietruszki, jeśli ktoś lubi)
* sól
* pieprz mielony
Przygotowanie:
1) Jajka obrać i rozdrobnić (zetrzeć na tarce/rozdrobnić widelcem/przecisnąć przez praskę).
2) Cebulkę pokroić drobniutko oraz szczypiorek (lub inną zieleninę).
3) Masła/majonezu/śmietany dajemy np. po łyżce, a jeśli to jest za mało, to więcej. Ogólnie wg uznania. Śmietana nie jest konieczna, ale majonez i masło tak.
4) Wszystko wymieszać dokładnie i przyprawić.
pasty jajeczne uwielbiam wszelakie ;)
OdpowiedzUsuń