KROKIETY (KOTLETY)
Z JAJEK, FASOLI I GRZYBÓW (PIECZAREK)
Składniki:
* 6 jajek ugotowanych na twardo
* 2 jajka surowe
* średniej wielkości 1 cebula
* 1,5 szkl. mąki pszennej
* ok. 30 dag ugotowanych pieczarek lub grzybów leśnych
* ok. 30 dag ugotowanej fasolki szparagowej
* 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki i/lub kopru
* sól, pieprz
* bułka tarta
* olej
Przygotowanie:
1) Cebulę obrać, drobniutko pokroić/posiekać i podsmażyć na oleju, aż będzie szklista. Ugotowane jajka, pieczarki i fasolkę mielimy. Mieszamy z resztą składników. Doprawiamy dość mocno i mieszamy, do uzyskania jednolitej masy.
2) Formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju, na złoty kolor, z obu stron.
:)
:)
fajna propozycja ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na bezmięsne danie.
OdpowiedzUsuńmniam
czarnawrona12.bloog.pl